Spaniards i més


La setmana passada em va arribar fins aquí el vídeo de la intervenció i les preguntes d’un sempre directe David Fernández @HiginiaRoig  -parlamentari al Parlament de Catalunya de la Candidatura d’Unitat Popular- a en Adolf Todó Rovira -president conseller executiu de Catalunya Caixa, ex-director general de Caixa Catalunya, president de Catalunya Banc, ex-director general de Caixa Catalunya del 2008 al 2010 i ex-director general de Caixa Manresa- en la Comissió d’Investigació sobre les Possibles Responsabilitats Derivades de l’Actuació i la Gestió de les Entitats Financeres i la Possible Vulneració dels Drets dels Consumidors.

images

També us comentava que una de les coses que volia aprofitar per fer mentre a NY és veure la visió que es té de la crisi des d’aquí. Doncs fem un cop d’ull a una notícia que té força a veure amb les preguntes que li feia en David Fernández a un alt dirigent d’una entitat financera.

El passat 9 de juliol el NYT publicava una notícia que deia Spaniards fight to get savings back. Banks offer shares that plunge in value (Els espanyols lluite pel retorn dels seus estalvis. Els bancs ofereixen accions que desinflen el seu valor). El diari es feia ressó del drama de les preferents i com la ciutadania espanyola lluitava en contra del sector financer exigint justícia, respecte i la defensa de la seva dignitat per sobre d’interessos financers. L’article es basava en històries humanes d’alguns dels gairebé 300.000 ciutadans de l’estat espanyol que han perdut els estalvis de tota una vida. Un drama que no té sensació de fàcil resolució.

A l’article li manca, però, una visió dels nous moviments socials, campanyes i plataformes que la ciutadania està creant per tal de defensar de forma conjunta els seus interessos enfront del sector financer. Tal són els casos dels Iaioflautes, la Plataforma Ciutadana d’Auditoria del Deute o Desbanka. Idees que semblen estranyes, utòpiques, difícils però que són bén reals i mica en mica van insuflant més i més aire a la indignació generalitzada.

El drama de les preferents continua sense resposta.

Aquí us deixo el vídeo d’en David Fernández que comentava al principi per a que el veieu i reflexioneu:

Hernán Cortés Saenz

Anuncios

About Hernán Cortés Saenz

Nacido un frío diciembre de 1982 en Barcelona, hijo de padre colombiano y madre catalana, mi nombre es Hernán. Resido en un pequeño pueblo de la Costa Daurada con un encanto espectacular y a orillas del Mare Nostrum. Soy licenciado en Ciencias Políticas por la Universitat Autònoma de Barcelona, y estoy especializado en Relaciones Internacionales, cursando un Doctorado sobre la materia. He trabajado como Policy & Executive Officer en UBUNTU - Foro Mundial de Redes de la Sociedad Civil analizando temas relacionados con el sector financiero, alimentación, gobernanza mundial y desarrollo. Actualmente estoy en Nueva York (EUA) como investigador asociado con la Initiative for Policy Dialogue de la Universidad de Columbia y la Friedrich-Ebert-Stiftung investigando sobre las protestas globales acontecidas como respuesta a la crisis y las medidas de austeridad.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: