Les noves tecnologies i el nou món…


És fascinant la forma en la que les noves tecnologies estan ajudant a comprendre i a canviar el món. No és només la recerca, amb sobreabundància, d’informació. També és com aquests nous canals i metodologies donen peu a canvis i amplifiquen la repercussió de qualsevol protesta, voluntat, idea o opinió arreu del món. S’està veient a Tunisia i als països del Nord d’Àfrica, ho estem vivint amb wikileaks, amb demandes i peticions globals…el món canvia a una velocitat increíble, i les estructures tradicionals del sistema semblen incapaces de poder assimilar aquests canvis que desborden governs, mitjans, empreses, societat civil…

Es podríen donar mil exemples de tot l’anterior, però m’agradaria compartir dos vídeos que m’han arribat i que reflexen l’ús de les noves tecnologies i com serveixen per a explicar i entendre com funciona i evoluciona el món.

  • El primer ens mostra un “tetris” de les comptes al món, i ajuda a tenir una certa visió dels despropòsits existents i quina és la seva proporció…no té pèrdua!!
  • El segon és brutal!!! Fet pel professor suec Hans Rossling ens ensenya l’evolució del món en els últims 200 anys a partir de l’esperança de vida i els ingressos per persona. Tal i com es diu en el vídeo tots els estats volen arribar a la part superior dreta…Check it out!!

 

NAN

Anuncios

About Hernán Cortés Saenz

Nacido un frío diciembre de 1982 en Barcelona, hijo de padre colombiano y madre catalana, mi nombre es Hernán. Resido en un pequeño pueblo de la Costa Daurada con un encanto espectacular y a orillas del Mare Nostrum. Soy licenciado en Ciencias Políticas por la Universitat Autònoma de Barcelona, y estoy especializado en Relaciones Internacionales, cursando un Doctorado sobre la materia. He trabajado como Policy & Executive Officer en UBUNTU - Foro Mundial de Redes de la Sociedad Civil analizando temas relacionados con el sector financiero, alimentación, gobernanza mundial y desarrollo. Actualmente estoy en Nueva York (EUA) como investigador asociado con la Initiative for Policy Dialogue de la Universidad de Columbia y la Friedrich-Ebert-Stiftung investigando sobre las protestas globales acontecidas como respuesta a la crisis y las medidas de austeridad.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: